Je to jenom náš pocit, nebo někdo zrychlil čas? Odpočítáváme poslední měsíc ve Wanaka a naše přípravy vrcholí.

Kolo a vybavení

Co se týče kol, myslím, že s klidným svědomím můžeme prohlásit, že máme všechno. Stále ale ještě pracujeme na seznamech věcí, které s sebou povezeme, a v posledních týdnech skoro nebyl den, kdy bychom nepořizovali další a další věci. Tomu už snad ale bude brzy konec a bude zbývat poslední úkol – všechno to úspěšně rozmístit a napěchovat do brašen. Dosavadní vybavení najdete ZDE.

Trasa

Celou trasu máme víceMÉNĚ promyšlenou. Lépe řečeno, máme seznam zemí, které bychom chtěli projet, než se dostaneme domů do České Republiky. A upřímně, i to nám dalo zabrat. Vše se v podstatě odvíjelo od dvou podmínek:

  1. chtěli jsme se vyhnout území Blízkého Východu a
  2. chtěli jsme projet Nepál a Himálaje. Na základě toho máme trasu jakou máme a každá jednotlivá země je pro nás výzvou. Ale i přestože jsme záměrně vybírali ty „bezpečnější“ země, politické situace se mění relativně rychle a nelze dopředu zajistit, že „naše“ hraniční přechody budou otevřené. Je tedy možné, že ve finále bude naše trasa úplně jiná :-).
Víza

Prokousat se informacemi a podmínkami k získání víz nebylo snadné. A stále nemáme vyhráno. Momentálně čekáme na schválení turistických víz pro Nový Zéland a ještě před odjezdem bychom chtěli požádat o Indická víza. Další víza budeme řešit za pochodu. Státy v Jihovýchodní Asii by neměli být problém, sranda začne s Čínou, Mongolskem a Ruskem. Ale věříme, že „se to nějak“ vyřeší.

Finance

Stanovujeme rozpočet přibližně 2000NZD/měsíc/pár. Jednak protože si myslíme, že by to tak mohlo odpovídat realitě, druhak protože víc stejně už nenašetříme. Uvidíme, jak se nám s tímhle rozpočtem povede hospodařit.

Stěhování

Chtě nechtě, součástí příprav na cestu je i vystěhování se z našeho bytu ve Wanaka. Za těch dva a půl roku jsme si to tady zamilovali a opouštět tohle místo a vůbec celé městečko Wanaka půjde asi těžko. Náš život je teď doslova rozkouskovaný do tří hromádek – jedna hromádka věcí, které se pošlou domů, druhá, kterou bychom rádi prodali/rozdali a třetí, která pojede s námi. Můžete hádat, která hromádka je nejmenší.
Při všem tom balení, rozprodávání a loučení se s oblíbenými kousky oblečení nás poprvé zastihuje pocit, že celý ten náš plán a sen se opravdu najednou stává skutečností. Je to spíš zvláštní směs pocitů a vlastně ani nedokážu vypíchnout jeden, který by převládal. Tak se o to ani nebudu pokoušet…

Máte nějaké otázky ohledně naší cesty? Napište nám je do komentářů a my vám rádi odpovíme. Mezitím budeme pokračovat v přípravách. Snad se konečně dostaneme k nějakému tomu opravdovému filmování a hlavně, hlavně si vyzkoušet, jestli to všechno uvezeme.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

%d blogerům se to líbí: